Despre lenjerii de pat pentru copii

In vremurile de astazi puteti descoperi o amanuntita varietate de lenjerii de pat pentru copii. In acest caz, lenjeriile de pat pentru copii se cere sa fie alese cu migala, acordand o migala mare calitatii produsului.
In primele luni din viata copilul, se odihneste intens, astfel este tare important ca patul copilului sa fie dragastos, matasos, practice si non-iritant.

Cand luati lenjerii de pat pentru copii, nu omiteti faptul ca pielea lui este tare fina, astfel incat se recomanda decat materiale neartificiale – bumbac, bambus sau lenjerii de pat satinate. Ele poseda in ansamblu caracteristicile trebuincioase care contribuie la garantarea somnului placut si zdravan. Firele textile naturale sunt foarte durabile la uzura, incorporarea de apa, respiratie si statornicie. Evident, nu puteti cumpara seturi de lenjerii de pat pentru copii sintetice, caci acest lucru va irita pielea gratioasa a nou-nascutului, va asista la acumularea excesului de umiditate si va face o ambianta nefavorabila in patut.

Cel mai rezistent material este bumbacul satinat. Lenjeriile de pat pentru copii din acest material sunt fine, lejere si catifelate la contact cu pielea, in acest caz, se cuvine un pic mai costisitor decat alte materiale.

Pe eticheta lenjeriei de pat pentru copii, cu siguranta, se cuvine sa fie clar precizate numele companiei, adresa si alte detalii de contact. Aceasta chestiune adevereste faptul ca lenjeria de pat pentrru copii nu este falsa. Desigur, tesatura este necesar sa fie de cea mai inalta calitate pentru a rezista la mai multe spalari la temperaturi de peste 40 de grade, sa nu isi modifice dimensiunile si sa isi pastreze culoarea. Despre speciile de culori pot spune doar un singur lucru, ele sunt foarte multe. Aceasta alegere se cuvine sa se bazeze pe optiunile personale ale parintilor si potrivirea cu diverse lucruri interioare. Asa fiind,  aceste lenjerii de pat pentru copii ar trebui sa detina o culoare deschisa, intrucat o nuanta inchisa evidentiaza o componenta mare de coloranti ( ceea ce poate cauza alergii ).  Astfel, aceste lenjerii de pat pentru copii, nu ar trebui sa contina butoane, cusaturi brute, dantele suplimentare, caci pot tulbura somnul pruncului. Somn prejudiciaza nu doar starea de sanatate a pruncilor, cu toate acestea, intocmai, joaca un rol important in dezvoltarea lor actuala si viitoare. Pruncii in somn cresc, castiga putere si recupereaza energia pierduta. In cazul in care copilul dumneavoastra este mai mare (de la 3 la 7 ani), exista posibilitatea sa fi aparut personajele preferate din desenele animate si povesti. Cu siguranta, un pat cu personajele preferate vor face un somn mult mai dulce, si intr-o anumita masura, ii vor ajuta sa depaseasca teama de singuratate si intuneric.

Lenjeriile de pat moi si catifelate sunt un beneficiu obligatoriu pentru dormitoarele pruncilor si un cadou perfect pentru prietenii care au deja bebelusi.

Mod de intretinere:

Pentru spalat lenjerii de pat pentru copii este musai sa folositi sapun pentru copii.
Detergentii pentru bebelusi este de preferat sa fie intrebuintat pana la varsta de 3 ani.
Dero de rufe pentru bebelusi nu contin fosfati, sunt non-iritanti pentru piele si tractul respirator, nu cuprind dioxid de clor, arome sau coloranti.
Lenjeriile de pat pentru prunci este recomandat sa fie curatate triate de rufele pentru adulti.
Mentionez ca pre-inmuierea este foarte eficienta, in special in cazul in care acestea sunt extrem de murdare. Pentru a inlatura petele de alimente, petele de suc si murdarie diverse spalati bine, inmuiati in apa calda cu dero timp de 30-40 de minute. Petele foarte incapatanate se scot cu dero de sodiu pentru spalat lucruri pentru copii.
Nu folositi inalbitori, clor.
Este important sa se clateasca bine lenjeriile de pat pentru copii dupa spalare. Daca este necesar intrebuintati modul de clatire suplimentar al masinii de spalat.
Scutece si toate lucrurile bebelusului de pana la 3-4 luni, este recomandat sa se spele intr-o masina de spalat la 90°C, care inlocuieste fierberea. Toate celelalte lucruri de copii de pana la 6 luni, se indica spalarea la 60°C, dupa 6 luni la 40°C.
Balsamul de rufe pot fi folosite atunci cand spalat lucrurile pentru copii, numai in cazul in care acesta este conceput special pentru copii.

Lenjeriile de pat pentru copii noi se recomanda a sa fie curatate inainte de utilizare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s